Boka Online

Boka din bilservice och få 5% rabatt

Boka
3 års garanti på reservdelar
12 mån fri assistansförsäkring vid service
Betyg från verifierade kunder

AC- Service

Ett AC-system ser inte bara till att du har en behaglig temperatur i kupén. Den filtrerar även luften från utsidan så att du inte andas in avgaser och andra utsläpp. Risken finns att din luftkonditionering fungerar dåligt utan att märker det. Du och dina medresenärer andas då in avgaser och andra föroreningar från utsidan, vilket kan skada hälsan. I detta hänseende är det också av största vikt att kupéfiltret byts ut med jämna mellanrum.

Ibland gör man oförutsedda upptäckter när man servar bilar. Just gällande AC Service händer det ibland att man upptäcker ett läckage när man utför vakuumsugningen och då behöver man istället för att fortsätta med servicen genomföra en felsökning. Den har ett eget pris, men vi frågar givetvis alltid kunden om lov innan vi gör något med bilen som inte är avtalat sedan inna

Priser

Funktion +visuell kontroll före/efter Ingår
Tömning Ingår
Vakuumsugning +läckagetest Ingår
Påfyllning ac-olja Ingår
Grundpris 1200 kr

Har din AC i bilen slutat fungera?

Ett AC system behöver service för att fungera effektivt. Även om din AC fungerar så kan en ac-service ge en ökad livslängd samt att du undviker onödiga kostnader och reparationer i framtiden. Följande moment ingår i vår AC-service:

  • Systemet töms och torkas
  • Vakuumsug med test att inget läckage finns
  • Kompressorolja med spårmedel fylls på (fel hittas snabbt)
  • Köldmedium i form av ny gas fylls på efter behov
  • Test av bilens AC så att allt fungerar som det ska

Frågor & Svar

  • Hur ofta bör AC-system servas och fyllas på?

    Dagens AC system ska kontinuerligt servas hos certifierade verkstäder där köldmediemängd töms, vägs och renas för att sedan återfyllas, vi rekommenderar att du gör en ac-service med 24 månaders intervall.

© Copyright 2020 - Mikael Alm Bilverkstad AB - Org.nr. 559162-6774